SALON MUSLIMAH BANGI (HAIR & FACIAL SPA)

Sunday, 18 March 2012

TIPS MENJAGA RAMBUT REBONDING/RELAXING

Assalamualaikum... bz sgt last week sampai tak menyempat nak update blog ni, maklumlah ramai student yg dtg buat rebonding/relaxing coz tak nak lepaskan peluang rebut PROMOTION STUDENT price yg memang berbaloi. Thanks to all my dear customers.


Rambut dah cantik & kemas tp nak menjaganya pun satu hal jugak. Antara tips2 nyer:-

  • Lepas rebonding/relaxing kalau boleh jgn cuci rambut 3 hari. Bukan aper, ini bg memastikan bahan yg digunakan tu betul2 serap dlm rambut. TAPI ini bukan alasan tak boleh berwuduk!!! 
  • Serum memang HARUS pakai.
  • Jangan ikat rambut terlalu ketat.
  • Sebaiknya gunakan syampoo dan perapi rambut yg sesuai utk rambut yg sudah mengalami proses chemical. Kalau tak jumpa kat market boleh beli di MISZ HAIR STUDIO.
  • Buat treatment rambut slps rebonding sebaiknya selepas seminggu rebonding. Ini bagi merawat rambut dgn protien hair mask yg tersangat penting unsurnya bagi kesihatan dan pertumbuhan rambut anda. 
  • Kalau rasa budget tak cukup atau kekangan masa utk ke salun, MHS galakkan anda DIY sendiri treatment rambut tu kat rumah. Lepas cuci rambut, lap rambut sampai lembab then letakkan hair mask. Balut rambut tu dgn tuala panas dlm 20-30minit.